Theater

Spin Off

Spin off is een improvisatie show gebaseerd op tekeningen die het publiek maakt.

Het publiek beslist zelf welk van de wonderlijke verhalen en figuren ze wil volgen.

Teken een idee – projecteer het op een groot scherm speel de scene en…

Spin off!

De Harold

Eén woord uit het publiek, daaraan hebben de acteurs genoeg om een avondvullend theaterstuk te brengen. Hiermee start elke acteur zijn eigen verhaal.
Tijdens de voorstelling groeien deze aparte “verhalen” naar elkaar toe. Er worden relaties gecreëerd, associaties gemaakt, herinneringen opgehaald… Na ongeveer een uur valt de puzzel in elkaar.

de Harold is de langstlopende long form impro-format in Vlaanderen

Comedia alla carte

Met suggesties uit de zaal, maakt Commedia alla carte, van elke voorstelling een onvoorspelbaar stukje theater. De acteurs verrassen, verbazen, ontroeren en laten het publiek schaterlachen. Met hun mime, bizarre figuurtjes en onstuitbare fantasie creëren ze de meest wonderlijke verhalen. Geen enkele voorstelling is vergelijkbaar.

Bedrijfstip !!
Voor bedrijven kan de voorstelling ook in het Engels of in het Frans gebracht worden.
Commedia alla carte wordt naar eigen smaak gekruid met uw bedrijfsjargon en pittige anekdotes over uw klanten en verkopers.
Een gegarandeerd succes voor een avondje uit met uw bedrijf of een onderbreking tijdens een conferentie of seminarie.

Banzai twins

Twee van de meest gestoorde improvisatie-acteurs ter wereld touren met hun show de wereld rond.

Yann Van den Branden (België) en Yuri Kinugawa (Japan) brengen in een regie van Randy Dixon (USA) een nieuwe gedurfde show: BANZAI !

De show is geïnspireerd op het contrast tussen man en vrouw, bier en sake, liefde en lust. Ze brengen in een rollercoaster van emoties, het verhaal van een man en een vrouw, hun eerste ontmoeting, hun eerste kus, hun eerste conflict. Een verhaal vol verwachtingen, geheimen en passionele verlangens. Honderd procent eerlijk en aangrijpend.

Veel te brutaal? Te verrassend? Te erotisch? Absoluut! Maar het blijft hilarisch.

De Rudy's

De Rudy’s zijn een begrip in het internationale muzieklandschap. Maar wie kent ze? Ze werken al vele jaren samen als singer-songwriters. Ze schreven al nummers voor Marco Borsato, Falco, Clouseau, Serge Gainsbourg, Get Reddy, Joe Dassin, CPEX en nog vele anderen.

Maar… Wie kent ze?

Spijtig genoeg werd nog geen enkel lied van de Rudy’s door deze artiesten uitgebracht. Er was altijd wel een reden waarom het net fout liep. Het nummer was té pakkend, de zanger stierf, de groep ging uit elkaar… of zelfs failliet. Soms konden de artiesten de diepte van de song gewoon niet aan. Daarom besloten de Rudy’s om de onuitgebrachte nummers nu uit te brengen in hun eerste album; Rudimentair.

Zaal op stelten

Drie acteurs brengen een wervelwind van verhalen. Ze spelen een hele reeks van knotsgekke typetjes die té gekke situaties beleven.

De kinderen hebben als publiek ook een zeer grote inbreng. Ze sturen mee de verschillende verhaallijnen. Ze drijven de acteurs tot het uiterste.

Een grote reeks hoedjes vormt het enige en sobere decor van deze voorstelling

Schooltip !!!
De voorstellingen kunnen gebracht worden voor kinderen vanaf 6 jaar (vanaf lagere school) De doelgroep voor deze voorstelling is 8-12 jaar.
Afhankelijk van leeftijd van de kinderen waarvoor gespeeld wordt, wordt de voorstelling aangepast.

Cool! Keineig! Heftig!

Ploesj!

Prettige herinneringen aan de tijd van de Muppet show, waar mensen en poppen op een gestoorde manier samenleven, lagen aan de basis voor de creatie van Ploesj!

Deze muppet-achtige poppen durven alles zeggen en alles doen.

Bedoelt als een poppenspektakel voor kinderen, werd het al snel een hilarische show voor volwassenen.

Voor we het ons echt goed realiseerden, reisden we er de hele wereld mee rond.

Met onze workshops konden we mensen van Tokio tot Seattle en van Amsterdam tot Lljublijana begeesteren met deze wonderlijke figuren.

Presentatoren

Consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate.

Voor de leeuwen

“Voor de leeuwen” is een wonderlijke wisselwerking tussen het waar gebeurde verhaal van een BV en de kijk van prettig gestoorde acteurs hierop. De magie tussen de beide arena’s maken de show uniek.

Axel Daeseleire, Walter Grootaers, Tom Waes, Zohra, Luc D’Heu, Peter Van den Begin, Adriaan Van den Hoof, Muriel Scherre, Luc Alloo en Maxi Jazz werden al voor de leeuwen gegooid.
Wie wordt de volgende?

Duxtrou

Duxtrou is een poëtische dansvoorstelling die niet handelt over Marc Dutroux maar wel over de sfeer, het gevoel en de hypocrisie achter de feiten.
Zeven acteurs-dansers brengen onder leiding van choreograaf Marc Bogaerts een intimistische voorstelling.

“Het Trauma van België is kunst geworden”
De Standaard

“Een indrukwekkende cast brengt een aangrijpende voorstelling”
ATV

Road trip

4 Vrienden besluiten op reis te gaan.
Het publiek bepaalt waarheen de reis gaat en waarom ze er heen trekken.
Elk van de 4 vrienden heeft een geheim, een gebrek of een speciale verborgen eigenschap. En dan volgt hun reis. Een trip vol onverwachte dingen die nu eenmaal gebeuren wanneer 4 mensen gedurende vele uren samen in een auto moeten zitten.

Elke voorstelling is een confrontatie van verschillende meningen en verhalen die telkens weer naar een absoluut onvoorspelbaar hoogtepunt leiden.
Axel Daeseleire, Walter Grootaers, Tom Waes, Zohra, Luc D’Heu, Peter Van den Begin, Adriaan Van den Hoof, Muriel Scherre, Luc Alloo en Maxi Jazz werden al voor de leeuwen gegooid.
Wie wordt de volgende?

Vlaamse kaai 10

Filip is een junior advocaat in een advocatenkantoor. Zijn grote droom is om ooit partner te worden in dit gereputeerde Antwerpse kantoor. Hij woont in een mooi huis op de Vlaamse kaai in Antwerpen. Een huis dat hij recent geërfd heeft van zijn vader.
Maar volgens het testament is een voorwaarde. Hij moet er samenwonen met zijn verloren gewaande tweelingbroer Bob.
Een chaotisch ingestelde broer van wie hij, tot voor kort, zelfs niet wist dat hij bestond.

Not strictly Van Eyck

Één van de beroemdste Belgische schilders, Jan van Eyck, staat letterlijk op uit zijn graf en gaat op zoek naar het Lam Gods en de Rechtvaardige Rechters. Zo arriveert Jan van Eyck in het Maaseik van nu. Samen met de middeleeuwse damesrockgroep “Reincarnatus!”, vijf timetravelers én met veel zin voor humor gaat hij op zoek naar de verschillen tussen de 15e eeuw en nu.
Een wagenspel project in opdracht van de stad Maaseik.

Improzac Festival

In mei 2004 organiseerde Quicksilver Productions voor het eerst een Internationaal Improvisatie Festival in Antwerpen. Dit mini-theaterfestival liet een zéér positieve indruk achter bij ons, bij onze gasten en vooral bij ons publiek. Een nieuwe jaarlijkse traditie was geboren.
We kijken alvast uit naar de volgende editie!